Happiness

Recept za sreću

Zanemarivanje

Nažalost, rođen sam sa tom manom da ne podnosim bezbrižnost prema živim bićima. Ako ti to kažem nepripremljen proglasićeš me odmah ludim. Mrzim one koji ne vode računa o onima koji ih okružuju, još više za svoje prijatelje, dobre i nedužne ljude, a prije svega za svoje najmilije, da im pomogneš ma kakvi oni bili, i u kakvom se problemu našli, naravno prema mogućnostima. Čovjek nije rođen da živi kao Robinson, nego u harmoniji sa drugima, pa makar to bile životinje i ptice, kao što je to u njegovom slučaju bilo. Razumi me! Kakav god bio, obrazovan ili ne, simpatičan ili ne, sa ili bez smisla za humor, novčanikom punim ili bez novca, tvoji postupci i način na koji tretiraš druge će predstavljati tvoje ogledalo.

Rezonanca

Život je borba za opstanak. Ti si moj heroj! Ostao si sa mnom do kraja, ili si odustao na samom kraju, ali to se toleriše jer ljudska psiha reaguje na način koji čovjek ne razumije. Ali čovjek je ludak koji misli da razumije vasionu. Ti nisi takav. Ti si jedan od odabranih koji su napravili dovoljno veliki lanac da me izvučete iz bunara u kojem se nalazio vrtlog. Hvala ti za beskrajnu energiju i strpljenje.

Našao sam izlaz iz začaranog kruga. Sad sam ponovo normalna osoba, primjernog ponašanja, bez umišljanja, izlaganja opasnosti drugih i pravljenja anarhije po gradu. Jednostavno, radio sam sve po principu automatizma i sve što sam smatrao da će mi održavati dovoljan nivo adrenalina i energije sam bez sumnje i učinio. Ova će ti poruka osloboditi stres, nadam se. Svako tvoje prisustvo, poziv ili dopisivanje mi je pomoglo da se neprestano oslobađam negativne energije. Bez tebe sigurno ne bih uspio. Hvala ti. Nalazimo se u istoj dimenziji, tebi mogu da vjerujem.

Zahvalnost

Šteta što je sve to zahtjevalo mnogo vremena i novca. Sve sve svodilo na to da tražim ljude koji me razumiju i vjeruju mi sa dovoljnom dozom kako bih crpio energiju od njih. Od sada ti stojim na raspolaganju u toj mjeri da bih držao ruku u vatri zbog tebe. Srećan sam što si došao u moj život. Divan si zaista. Ti, koji si me smatrao u najmanju ruku neuračunljivim, razumijem te u potpunosti, i u pravu si, što je najgore od svega.

Šablon

Molim te, razmišljaj kada govoriš i ne daj svojim postupcima i jeziku da brzaju. Pročitaj odbrane knjige, ne samo one zato što su popularne. Ne gledaj televiziju. Slušaj muziku koja te inspiriše. Ne vjeruj masovnim medijima. Istražuj! Postavljaj znakove pitanja svojim pretpostavkama. Raduj se sreći drugih, čuvaj najbliže i ti ćeš garantovano biti srećan. Brini jednostavno za sebe i za one koje vidiš oko sebe. Ne smiješ nikad izgubiti volju i snagu, jer to je ono što te pokreće i čemu se ljudi najviše dive. Robin Hood će ti pomoći na tom putu i njegova filozofija života.

Novac sigurno ne predstavlja sreću, a sreća je na vrhu piramide. Novac je samo sredstvo da postigneš nešto veliko, kao i znanje, ali znanje ti ne mogu ukrasti. I zapamti, nemoj da imaš vremena za stvari koje nemaju dušu.

Rastanak

Pozdravljam te i želim ti uspješnu i harmoničnu novu 2019. godinu. Izbjegavaj probleme bilo koje vrste. Probaj se osloboditi poroka, a ja odoh da se odmorim, ne brini, koliko god to bilo sati sna, a vjeruj, mogao bih ti pisati nebrojeno mnogo sati, i to me i zapravo čini srećnim, da učinim tebe takvim. Ako ti ikada zatreba pomoć, znaš da ne bih volio, da me ne probudiš.

Slaviša Ilić

Advertisements

1 thought on “Recept za sreću”

  1. Beautiful ramblings. I agree with so many things you’ve written. We don’t look for problems, but those that think and feel intensely, find troubles at their door. A side affect of caring.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.